Kevät 2015 ohjelma

 

Tammikuu 2015

 

Tarja Enoranta: Astrologisen kartan synteesi-workshop

la 31.1 klo 10-17

 

Paikka: Uudenmaankatu 33, Helsinki (Avartuva Ihmiskuva ry., ent. Rajatiedon Keskuksen tilat)
Hinta: 40 €/60 €
Ennakkoilmoittautumiset ma 5.1.2015 mennessä sähköpostise sas.tapahtuma@gmail.com
Tiedustelut puhelimitse 0440 433 403/ sihteeri Taru Helpi.

Annathan ilmoittautumisesi yhteydessä karttasi tiedot; karttoja käytetään esimerkkeinä (ilman tunnistetietoja). Huom. tietojen antaminen ei ole pakollista.

Työpajassa puramme syntymäkarttoja teknisiin osiin ja kokoamme uudelleen tavoittaaksemme tulkinnan synteesin. Pohdimme yhdessä tulkinnan lähtökohtia, painotuksia ja ”punaista lankaa”. Workshopin vetää Tampereen Astrologisen seuran puheenjohtaja Tarja Enoranta. Tuloksellista osallistumista auttaa astrologisten peruskäsitteiden hallinta. Workshopin hinta on 40 € ja muille 60 €; sisältää kahvitarjoilun ja työskentelymateriaalin. Omia eväitä voi ottaa mukaan taukoa varten.

Osallistumismaksut Suomen Astrologisen Seuran tilille Danske Bank FI64 8000170 1000342

Jäsen: maksathan osallistumisesi pankkikulujen pienentämiseksi ja sujuvuuden lisäämiseksi käyttämällä omaa henkilökohtaista viitenumeroasiViitenumeron löydät Astro Logoksen takakannen postitustietojesi yhteydestä

 

 

Tarja Enoranta

Tarja Enoranta toimii nyt viidettä kautta Tampereen Astrologisen seuran puheenjohtajana. Tarjan astrologisia asioita pohdiskeleva ja esittelevä Taikablogi on päivittynyt jo usean vuoden ajan, ja uudemmassa sivuprojektissa Hullunkuunajassa tunnustellaan Kuun kiertoa.

Yhteydenotot www.astrologiantaika.fi Astrologian Taika löytyy myös Facebookista.

Helmikuu 2015

 

Soile Naskali: Astrologia tutuksi-pikakurssi

su 22.2.2015 klo 12-16

 

Paikka: Ruusulankatu 7, 00260 Helsinki (Seuran kirjasto)
Uudet jäsenet saavat sähköpostitse erillisen kutsun tilaisuuteen.
Ennakkoilmoittaumiset sähköpostise 15.2.2015 mennessä  sas.tapahtuma@gmail.com

Tiedustelut Soile Naskali 050 357 4881, soile.naskali@ki-shiatsu.fi

Kahvi- ja teetarjoilu. Vain yhdistyksen jäsenille.

Tilaisuus järjestetään "maksa mitä haluat"-periaatteella.

Soile on pääkaupunkiseudulla toimiva hyvinvointialan yrittäjä, Suomen Ammattiastrologit ry:n jäsen ja Suomen Astrologisen Seuran nykyinen puheenjohtaja.

Soilen astrologinen tulkintatapa on narratiivinen, psykologinen ja intuitiivinen ja sen pyrkimyksenä on lisätä itsetuntemusta ja tiedostamista.

Hänen ajatuksiaan astrologiasta voit lukea blogista Merkillistä – Pieni Astroblogi  http://pieniastro.blogspot.fi/

 

Maaliskuu 2015

 

Yhdistyksen vuosikokous
la 21.3.2015 klo 12

 

Paikka: Uudenmaankatu 33, Helsinki (Avartuva Ihmiskuva ry)
Vain jäsenille.
Kahvi- ja teetarjoilu.


Vuosikokouskutsu julkaistaan maaliskuussa 2015 julkaistavassa Astro Logos-lehdessä sekä kotisivuillamme. Vuosikokouksessa valitaan uusi hallitus ja päätetään vuoden 2015 toimintasuunnitelmasta sekä päätetään tili- ja vastuuvapauden myöntämisestä istuvalle hallitukselle.

Tervetuloa vuosikokoukseen!

 

Kansainvälisen Astrologiapäivän luentotilaisuus

la 21.3.2015 klo 14:30-18

 

Vuosikokouksen jälkeen kaksi luentoa.

Kahvi- ja teetarjoilut ja luennot ovat Suomen Astrologisen Seuran jäsenille
"maksa mitä haluat"-kustannusperiaatteella.

Osallistumismaksu 15 euroa ei-jäseniltä. Vain käteismaksu.

Jäsen: osallistumalla vuosikokoukseen varmistat sisäänpääsyn luentotilaisuuteen!
 


Kyösti Tarvainen: Progressioista
la 21.3.2015 klo 14:30
 

Kyösti Tarvainen kertoo erilaisten progressiomenetelmien (solar arc, aurinkokaari ja sekundääriprogressiot) eroista, niiden toimivuudesta tehdyistä tutkimuksista ja niiden johtopäätelmistä. 

 

Marja-Liisa Niemi-Mattila: Aspektit uusiksi
la 21.3.2015 klo 16:30

 

Aspektit ovat olleet keskeisiä astrologiassa aina: Kreikan antiikista ja Pythagoraasta, Kepleriin ja nykypäivään saakka. Roomalainen Pausaniaksen ajoista lähtien aspektit on määritelty dikotomisesti hyviin ja pahoihin, sittemmin koviin ja pehmeisiin, dynaamisiin ja passiivisiin. 1970-luvulta aspektien toimivuutta on tuttu systemaattisemmin, etenkin Britanniassa. Näkemys aspektien luonteesta on muuttunut luokittelusta paljon moninaisemmaksi.

Humanistisen ja psykologisen astrologian mukaan kaikkia aspekteja on alettu nimittää harmonioiksi. Ns. ptolemaioslaisten pääaspektien ohella on monia ”uusia” taivaankappaleiden kulmia, joita on yhdistetty mm. luovuuteen ja potentiaaleihin. (Tosin mm. horaari-, klassisessa ja hellenistisessä astrologiassa ollaan palattu planeettojen ja aspektien dikotomiseen määrittelyyn.)

Tällä luennolla esitellään edelleen vähemmän tunnettuja ja harvemmin käytössä olevia aspekteja, harmonioita 5.7. ja 9, mutta tutustutaan myös vielä hienovireisempiin taivaankappaleiden keskinäisiin yhteyksiin: harmonioihin 11,13,17, 19, 23, 29 ja 31!

Perinteiset aspektit voidaan nähdä aivan uudessa valossa, ”pienet” aspektit voivatkin olla kartalla – ja käytännössä  – hyvin toimivia  ja ns. aspektittomat planeetat saattavat osoittautua kartan avaintekijöiksi! 

 

Pidätämme oikeuden ohjelman muutoksiin.

 

Kyösti Tarvainen

Kyösti on työskennellyt sovelletun matematiikan tutkijana ja opettajana. Hän aloitti astrologian tilastotieteelliset tutkimukset Astrologisen seuran perinnöllisyyttä tutkivassa ryhmässä 1980-luvulla. Kyösti toimi seuran puheenjohtajana 1989-1995 ja on sen kunniajäsen.

Hän teki ensin muutamia pienimuotoisia tutkimuksia seuran jäsenten aineistoilla ja vastauksilla kyselyihin. Suurempiin tutkimuksiin tuli mahdollisuus kymmenisen vuotta sitten, kun Gauquelinien keräämät kymmenet tuhannet syntymätiedot olivat saatavilla internetissä ja kotitietokoneiden laskentatehokkuus oli parantunut riittävästi verrokkihenkilöiden generoimiseksi.
 

Marja-Liisa Niemi-Mattila

Sosiaali- ja ryhmätyöntekijä Tampereen Yliopistosta, opiskellut psykologiaa ja sosiologiaa Turun Yliopistossa valtiotieteellisessä tiedekunnassa.

Tutkinut astrologiaa vuodesta 1970. SAS-astrologi honoris causa, SAS ja TAS kunniajäsen.Tampereen Astrologisen Seuran perustajajäseniä vuodelta 1983 ja pitkäaikainen puheenjohtaja

Teokset: ”Ajattomat Arkkityypit” WSOY, I. painos 1998, II. painos 2004 ja ”Löydä Mies” WSOY, 2008Kirjat käsittelevät Kreikan mytologiaa ja astrologiaa.

Alan luentoja ja kursseja vuodesta 1983. Tuntiopettjana (astrologia, mytologia) Tampereen työväenopistossa vuodesta 1983 edelleen. Astrologia- ja mytologiakursseja Kreikassa vuodesta 1993 alkaen edelleen.

 

Huhtikuu

 

Jäseniltapäivä

la 18.4 klo 15-19

 

Paikka: Yhdistyksen kirjasto, Ruusulankatu 7, Helsinki


Vapaamuotoista keskustelua astrologiasta.  Voit täydentää monistevalikoimaasi, ostaa Astro Logos-lehtiä ja lainata astrologista kirjallisuutta ja tutustua hallituksen jäseniin. Mahdollisuus kartan laminoimiseen (1 €/kartta). Kahvi- ja teetarjoilu. 

 

Tervetuloa kevään 2015 tapahtumiin!