Syksy 2015 ohjelma

ELOKUU

la 29.8 Soile Naskali: Kartantulkinta-workshop

 

 WORKSHOP PERUTTU:  Kartantulkinta-workshop on peruttu sairastumisen vuoksi. Suomen Astrologisen Seuran hallitus pahoittelee asiaa. Ilmoitamme mahdollisesta uudesta ajankohdasta lähiaikoina.

 

Aika: la 29.8.2015 klo 12-16
Paikka: Avartuva Ihmiskuva ry,  Uudenmaakatu 33, Helsinki

Osallistumismaksu: 20 € yhdistyksen jäsenet, ei-jäsenet 40 €.

 

Kuinka tulkita syntymäkarttaa, mihin tekijöihin kannattaa kiinnittää huomiota, kuinka etsiä kartasta erilaisia teemoja?

Alustuksen jälkeen kartantulkintaa ryhmätyönä, jonka jälkeen ryhmätyönä syntyneiden tulkintojen esittelyä ja niiden analysointia. Tule rohkeasti mukaan oppimaan, keskustelemaan ja jakamaan näkemyksiäsi.

Voidaksesi osallistua ryhmätyöhön tulee sinun hallita astrologian alkeet.

Soile Naskali

Tilaisuuden ohjaa Suomen Astrologisen Seuran nykyinen puheenjohtaja Soile Naskali. Hyvinvointialan yrittäjä vuodesta 2006,  Suomen Ammattiastrologit ry:n  jäsen vuodesta 2009. Soile astrologinen tulkintapa on narrativiinen, psykologinen ja intuitiivinen ja sen pyrkimyksenä on lisätä itsetuntemusta j tiedostamista. Hänen ajatuksiaan astrologiasta voit lukea blogista Merkillistä- Pieni Astro blogi http://pienastro.blogspot.fi 

Svetla Baltova

SYYSKUU

Ti 1.9 Svetla Baltova, MD: Syntymäkartan neljä ulottuvuutta
(Four points of view on natal horoscope)


Aika: ti 1.9.2015 klo 17 - 20
Paikka: Avartuva Ihmiskuva ry,  Uudenmaakatu 33, Helsinki
Osallistumismaksu: 10 € yhdistyksen jäsenet, ei-jäsenet 20 €.


Huom. luento on englanninkielinen ja tulkataan suomeksi. Vain käteismaksu.
 

Luennoitsija Svetla Baltova bulgarialainen astrologi, paneurytmia-kouluttaja ja kardiologiaan ja reumatologiaan erikoistunut lääketieteen tohtori.

Tohtori Baltova on julkaissut kaksi bulgariankielistä astrologista teosta. Englanniksi teosten nimet ovat "Astrology and astropsychology" ja "The planetary cycles and the rhythm of life". 


Viimeisimmän 20 vuoden aikana hän on suuntautunut holistiseen hoitoon jossa hän hyödyntää terveysastrologiaa ja psykologiaa, Bachin kukkaterapiaa sekä opettajansa Beinsa Dunon välittämää lääkinnällistä tietoutta.  Hän kurssittaa, pitää esitelmiä ja workshopeja astrologiasta ja holistisesta parantamisesta Bulgariassa ja Euroopassa.


Ymmärtääksemme syvemmin persoonallisuutta ja sielun sanomaa sekä löytääksemme erilaisten (terveys-, ihmissuhde-, ammatilliset ja sosiaaliset) ongelmiemme ja häiriöiden todellisen alkuperän ja parhaan toimintamallin niiden ratkaisemiseksi voimme tutkia syntymäkarttaa neljällä eri tavalla.

Syntymäkarttaa tutkiessa yleensä käytetämme geosentristä tropikaalista (maakeskeinen vuodenaikoihin perustuva) järjestelmää. Tämä järjestelmä voidaan mieltää koordinaattijärjestelmäksi navigoitaessa ajassa ja paikassa jossa yksilö saapui tähän todellisuuteen. Tämä on yksilön ns. maanpäällinen ”oma maailmankaikkeus” jossa hän toimii.

Sideerinen järjestelmä ottaa huomioon planeettojen todellisia liikkeitä tähdistöissä (prekession aiheuttamat sijainnit jotka ovat nykyään noin 25 astetta). Laittamalla nämä kaksi eri järjestelmää päällekkäin, nähdään yksilön tuplaominaisuudet: horoskooppimerkit ja tähdistöt joiden alla hän syntyi.

Olen esimerkiksi törmännyt omassa lääketieteellisessä ja astrologisessa työssä useisiin tapauksiin jossa tietty kehonosa ollessaan horoskooppimerkin eja tähdistön rajalla on erityisen herkkä ja altis. Sama koskee myös psykologista puolta joka voi pitää sisällänsä molempien järjestelmien negatiiviset tai/ja positiivisen ominaisuudet. 

Syntymäkartan kolmas ulottuvuus on heliosentrinen astrologia joka näyttää planeetojen todelliset sijainnit tähdistöissä syntymähetkellä auringosta katsottuna. Kyseinen järjestelmä voi antaa lisätietoa sielun matkasta. Kun sielu syntyy uudestaan, se tapahtuu taivankappaleiden ollessaan juuri niissä paikoissa jotka antavat yksilölle parhaat mahdollisuudet henkiselle kehitykselle. “Solar double of Man” termillä jolla viitataan ihmisen tiettyyn osaan joka ei ole jälleensyntynyt. Tämä osa jää auringon henkiseen sfääriin ja välittää meille henkistä voimaa jota tarvitsemme suoritaksemme tehtävää maapallolla. 

Kun vertaillaan molempia järjestelmiä– heliosentrisen sideeristä ja geosentrisen tropikaalista – saadaan paremman kuvan ja ymmärryksen yksilön potentiaaleista ja lahjoista. Tämä tieto voi auttaa yksilöä realisoimaan sisäistä luovuutta tai ”oikean polun” löytämisessä totuuden (dharma) etsinnässä.

Neljäs ulottuvuus on hedelmöityshetken kartta joka lasketaan Kuun ja Aksendentin välisestä suhteesta Hermesin säännön mukaan. Tämä kartta näyttää sielun potentiaalin jonka kanssa yksilö tulee tähän maailmaan.  Se antaa lisätietoa luonteen niin vahvoista kuin heikoista puolista jotka saattavat myöhemmin elämässä ilmentyä fyysisenä tai psykologisena sairautena.  Näin ollen tarkkailessa taivaankappaleiden liikkeitä henkilön sikiöaikana (äidin raskausaikna), saadaan lisätietoa yksilön ongelmien tai kriisien alkuperästä.

Yllä mainitut ulottuvuudet tarjoavat tulkitsijalle syvemmän ymmärryksen yksilön personalisuudesta ja sielusta. Ne auttaavat löytämään yksilön ongelmien juuret eri elämänalueella – terveys, suhteet, ammatti, ja sosiaalinen elämä. Tärkein on kuitenkin auttaa yksilöä löytämään parhaan mahdollisimman suunnan ja tavan kehittää itsensä henkisellä tasolla, mikä pitäisikin olla päämääränä astrologisessa konsultoinnissa. 

 

Paneurytmia harjoituksia Svetlan ohjaamana Sveitsissä 2014.
Kuva http://www.panevritmia.info/exercises/?photo_id=143&lang=en

Svetla Baltova hyödyntää holistisessa hoitotyössään myös paneurytmiaa, rytmistä liikettä tanssin muodossa. 

Suomessa hän pitää kaksi paneurytmiakurssia: 28.-30.8.2015 Helsiginssä ja 4.-6.9.2015 Siilinjärvellä (Kuopion lähellä).  Kurssin hinta on 70  €.  Ilmoittautumiset ja tiedustelut Anne Paalo, anne.paalo@kolumbus.fi, o50 570 6105.

(Kuva: garryknight/Flickr)

La 26.9 Maarit Laurento, KT, ammattiastrologi: Elämänkaari-astrologiaa

 

Aika: la 26.9.2015 klo 12 - 16
Paikka: Avartuva Ihmiskuva ry,  Uudenmaakatu 33, Helsinki


Osallistumismaksu: 40€ yhdistyksen jäsenet, ei-jäsenet 60 €
Suomen Astrologisen Seuran tilille
Danske Bank FI64 8000170 1000342 15.9.2015 mennessä!

 

Mitä aika on? Miksi koemme syksyn 2015 eri tavalla, vaikka meillä kaikilla on meneillään sama kalenterivuosi? Ja ennen kaikkea, miksi astrologia on paras menetelmä kokemuksellisen ajan analysointiin ja tutkimiseen? Mm. näitä kysymyksiä tarkastellaan luennolla. 


Aika on astrologisesti uusiutuva mielentila. Tilaisuudessa käsitellään aikaa sekä elämänkaaren (ikäkausitransiitit, mm. 30-kympin kriisi ja keski-iän taite) että henkilökohtaisen elämänpolun (hitaiden planeettojen transiitit: Jupiter, Saturnus, Uranus, Neptunus ja Pluto) näkökulmasta.

Lisäksi perehdymme edistettyyn kuunvaihekiertoon.

Workshopissa teemme harjoituksia ja keskustelemme luennon kartoista ja sisällöistä tarkemmin.Tilaisuus on yhdistetty luento- ja workshop, jossa osallistujien omat kartat toimivat esimerkkeinä. Mikäli haluat oman karttasi yhteiseen tarkasteluun, lähetä sas.tapahtuma@gmail.com syntymätietosi 15.9.2015 mennessä, kiitos

Ennakkoilmoittautuminen: 15.9.2015 mennessä sas.tapahtuma@gmail.com 

 

Osallistumismaksu tulee olla maksettu  viimeisenä ilmoittautumispäivänä eli 15.9.2015 
Suomen Astrologisen Seuran tilille
Danske Bank FI64 8000170 1000342

Jäsen: käytäthän Astro Logoksen takakannnesta postitustietojen yhteydessä olevaa viitenumeroa maksaessasi, kiitos.
 

Maarit Laurento
Koulutus:
o Faculty of Astrological Studies Certificate
o SAS-Diplomi
o KT
Toiminta:
o Astro Bar Helsinki (1997) www.astrobar.fi
o Astrologinen kesäkahvila & horoskooppipuisto Huvila Härkä (2003)
 www.huvilaharka.fi
o Suomen Ammattiastrologit ry pj (2001-2012)
o Luokanopettaja, apulaisrehtori (2012 -)

Kirjat:
o Elämänkaariastrologiaa – opi tulkitsemaan transiitteja (2015)
o Jokanaisen astrologiaa – opi tekemään horoskooppeja (2013)
o Astrologiaa aloittelijoille – opi tekemään tulkinta (2011)
o Venuksen suudelma. Astrologinen aikamatka naiseuteen (2010)
o Jokanaisen astrologiaa (2004)

 

Uudenkuun Iltamat alkaen 13.9

 

Yhdistyksen kirjastolla alkavat Uudenkuun iltamat su 13.9.2015 osoitteessa Ruusulankatu 7, 00260 Helsinki. Näissä uudenkuun päivinä pidettävissä jäsentapahtumissa pyritään tarjoamaan pieni alustus jostain ajankohtaisesta astrologisesta aiheesta vapaamuotoisen keskustelun pohjustamiseksi.

Uudenkuun iltamat syys-joulukuu 2015 joka uusikuu arkisin klo 17-20 tai viikonloppuisin klo 15-18.


SYYSKUU su 13.9 klo 15-18 Kuun- ja auringonpimennys

LOKAKUU ti 13.10 klo 17-20 Ajankohtaiset transiitit

MARRASKUU ke 11.11 klo 17-20 Kysy kartastasi

JOULUKUU pe 11.12 klo 17-20 Ajankohtaiset transiitit

Mahdollisuus lainata kirjoja, ostaa monisteita, S.A.S-koruja ja laminoida karttoja.

Kahvi- ja teetarjoilu. Vapaaehtoinen kahvi- ja osallistumismaksu jäsenille. 

Tervetuloa tutustumaan toisiin astrologian harrastajiin, lainaamaan kirjoja, ostamaan Astro Logoksia ja suunnittelemaan yhdistyksen toimintaa - ja ennen kaikkea keskustelemaan astrologiasta!

 

Lokakuu

 

Hengen ja Tiedon messut Helsingissä

Aika: la-su 10.-11.10.2015  klo 10-18
Paikka: Helsingin Suomalainen Yhteiskoulu, Isonnevantie 8
Seuran messuosasto: 1K/ S.A.S ry

 

Myynnissä Astro Logos-lehtiä, kirjoja, monisteit, sympatiakiekkoja  ja S.A.S-koruja.
Osastolla laminoidaan myös värillisiä astrologisia karttoja!
 

Astrologisia minitulkintoja

Suomen Astrologisen Seuran messusosastolla 1. kerroksessa luokkahuoneessa 1K astrologisia minitulkintoja tekevät Suomen Astrologisen Seuran ja Suomen Ammattiastrologit ry:n jäseneElina Kokkoniemi ent. Haapanen) ja Soile Naskali.

 

Seuran tietoisku: la 10.11 klo 12-12:50/ 1P 
Mistä astrologinen kartta kertoo?

 

Mitä kaikkea voi nähdä ja löytää astrologiselta kartalta - jos vain osaa tulkita?
oiko kuoleman nähdä kartalta?
Mitä astrologit pystyvät tai väittävät pystyvänsä tulkitsemaan kartasta?
Millaista astrologiaa eri astrologit harjoittavat?

Tietoiskun pitää Suomen Astrologisen Seuran puheenjohtaja Soile Naskali.

 

Tervetuloa Seuran messuosastolle ensimmäiseen kerrokseen luokkahuoneeseen 1K keskustelemaan astrologiasta, tapaamaan yhdistyksen jäseniä  ja lauantaina ilmaiseen tietoiskuun klo 12 luokkahuoneessa 1p!

MARRASKUU

PERUTTU LA 28.11 klo 12-16 SOILE NASKALI: KARTANTULKINTA –WORKSHOP

Paikka: Avartuva Ihmiskuva ry, Uudenmaakatu 33, Helsinki

Osallistumismaksu: 20 € yhdistyksen jäsenet, ei-jäsenet 40 €.

Suomen Astrologisen Seuran tilille: Danske Bank FI64 8000170 1000342 

Ennakkoilmoittautuminen ja osallistumismaksun suoritus 16.11. mennessä.

Workhop järjestetään mikäli ilmoittautuneita on vähintään kymmenen henkilöä.

 

Mikäli haluat omaa karttaasi käsiteltävän esimerkkinä lähetäthän omat tietosi ilmoittautumisen yhteydessä, kiitos.

 

Kuinka tulkita syntymäkarttaa, mihin tekijöihin kannattaa kiinnittää huomiota, kuinka etsiä kartasta erilaisia teemoja? Alustuksen jälkeen kartantulkintaa ryhmätyönä, jonka jälkeen ryhmätyönä syntyneiden tulkintojen esittelyä ja niiden analysointia. Tule rohkeasti mukaan oppimaan, keskustelemaan ja jakamaan näkemyksiäsi.

 

Voidaksesi osallistua ryhmätyöhön tulee sinun hallita astrologian alkeet.

Soile Naskali

Tilaisuuden ohjaa Suomen Astrologisen Seuran nykyinen puheenjohtaja Soile Naskali. Hyvinvointialan yrittäjä vuodesta 2006,  Suomen Ammattiastrologit ry:n  jäsen vuodesta 2009. Soile astrologinen tulkintapa on narrativiinen, psykologinen ja intuitiivinen ja sen pyrkimyksenä on lisätä itsetuntemusta j tiedostamista. Hänen ajatuksiaan astrologiasta voit lukea blogista Merkillistä- Pieni Astro blogi http://pienastro.blogspot.fi 

 

PE 11.12. klo 17 PIKKUJOULUT 

Paikka: Avartuva Ihmiskuva ry, Uudenmaakatu 33, Helsinki

 

Pikkujoulut pidetään nyyttikestinä, joten jokainen voi tuoda omia herkkuja yhteiseen pitopöytään. 

Suomen Astrologinen Seura tarjoaa glögiä, kahvia, teetä, ja pipareita sekä pientä viihdykettä.

 

Ilmainen sisäänpääsy.